Stalno predstavništvo RS pri OECD /Novice /
25.11.2019  

Prenovljena spletna stran slovenske nacionalne kontaktne točke OECD za odgovorno poslovno ravnanje, 25. november 2019

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo prenovilo spletno stran slovenske nacionalne kontaktne točke OECD za odgovorno poslovno ravnanje. Ključna naloga navedene točke je seznanjati in ozaveščati podjetja ter širšo javnost s Smernicami OECD za večnacionalne družbe in postopkih za njihovo uveljavljanje.

Na spletni strani je dostopen tudi Pravilnik o obravnavi posebih primerov v povezavi z izvajanjem smernic na nepristranski, predvidljiv, pravičen in z načeli ter standardi smernic združljiv način.
Slovenska nacionalna kontaktna točka je tudi forum za razpravo in pomaga poslovni skupnosti, delavskim organizacijam, nevladnim organizacijam in drugim zadevnim zainteresiranim strankam reševati postavljena vprašanja učinkovito, pravočasno in v skladu z veljavno zakonodajo.

Prenovljena je bila tudi sestava članstva, sedaj obsega člane iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologije, Ministrstva za finance, Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za pravosodje in Ministrstva za okolje in prostor ter deležnikov iz strokovnih institucij in organizacij.

Do nove spletne strani lahko dostopate na spodnji povezavi:
https://www.gov.si/teme/slovenska-nacionalna-tocka-oecd/