Stalno predstavništvo RS pri OECD /Novice /
25.04.2017  

Aktivna udeležba DS MGRT Eve Štravs Podlogar na konferenci "Spodbujanje investicij za konkurenčnost v Jugovzhodni Evropi"

V okviru OECD Regionalnega programa za Jugovzhodno Evropo (JVE) je 19. in 20. aprila 2017 v Parizu potekala konferenca na visoki ravni z naslovom "Spodbujanje investicij za konkurenčnost v Jugovzhodni Evropi". Državna sekretarka Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Eva Štravs Podlogar , je nastopila  kot uvodna govorka in moderatorka razprave o korporativnem upravljanju.

Državna sekretarka je predstavila prizadevanja Slovenije po ponovni oživitvi konkurenčnosti in povečanju naložb v regiji. Države JVE  so ob koncu leta 2015 največji prejemniki slovenskih izhodnih investicij z 68% deležem vseh  tovrstnih investicij naše države.  Gospa Štravs Podlogar je med nastopom izpostavila tudi podporo Slovenije v okviru regionalnih pobud, še posebej Brioni-Brdo procesa in Procesa sodelovanja v Jugovzhodni Evropi.

Konferenca v okviru Regionalnega programa, ki mu je s  predsedovanjem skupini prijateljev tega programa Slovenija še posebej zavezana, je ponudila priložnost za izmenjavo izkušenj med državami regije in članicami OECD glede reševanja izzivov privabljanja tujih investicij. Sodelujoči so predstavili  ukrepe investicijskih in davčnih politik, tudi v okviru posebnih ekonomskih območij. Pri tem je upoštevanje načel vključujoče rasti, pravne države in politične stabilnosti še posebnega pomena.

 

Foto: MPA