Stalno predstavništvo RS pri OECD /Novice /
09.04.2019  

Panel OECD in The Walt Disney Company o kreativnosti, inovacijah in vključenosti spolov, 9. april 2019

Na panelu z naslovom "Kreativnost, inovacije in vključenost spolov" je sodelovala tudi veleposlanica Irena Sodin, ki je predstavila izkušnje Slovenije glede enakosti žensk in politike, ki jih je Slovenija sprejela za spodbujanje enakosti med moškimi in ženskami.

Med drugim so sodelujoče na panelu poudarile pomen tega, da se ženskam in deklicam dovoli, da same kreirajo svoje zgodbe, še posebej v filmski industriji. Za njih je treba ustvariti prostor in priložnosti. Pri tem je treba uporabiti vključujočo narativo. Prav tako je pomembno vzpostaviti takšno okolje, ki omogoča izražanje žensk in deklic. Pri tem je ključna vzgoja v domačem okolju, šola in politike (socialni sistemi, sistem otroškega varstva). Prav tako je ključna vloga moških.  Moški so tisti, ki odpirajo vrata za večjo vlogo ženk v družbi. 

Ob robu panela je bila odprta razstava fotografij ženskih fotografinj iz vseh koncev sveta, ki prikazujejo pozitivne zgodbe o močnih ženskah in deklicah. Razstava je del pobude The Walt Disney Companyja z naslovom "Dream Big, Princess".

Več o Podjetništvu v OECD: http://biac.org/

  

 

Foto MPA