Stalno predstavništvo RS pri OECD /Novice /
21.07.2020  

Praznovanje 10. obletnice članstva Slovenije v OECD, 21. julij 2020

Slovenija je obeležila 10. obletnico članstva v OECD. Ob tej priložnosti je minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar na konferenci na Brdu pri Kranju poudaril, "da članstvo v OECD ni samo sebi namen. Ni cilj, je pot. Ni smisel članstva zgolj to, da si lastnik prestižne članske izkaznice. Ne, cilj je, da ti ta izkaznica omogoča vstop v sodobno knjižnico najboljših praks. In da si ob tem dejaven uresničevalec teh praks. Slovenija je s članstvom v OECD dobila znanje. Udejanjanje tega znanja pa je ključna naloga vsakokratne Vlade RS. Trenutna se tega zelo dobro zaveda."
Kot članica OECD smo med drugim vzpostavili najboljše prakse na področju upravljanja z državnimi podjetji, ustrezne davčne politike, uvedli zakonodajo o socialnem podjetništvu, vzpostavili statistične indikatorje merjenja zelene rasti, imenovali nacionalno kontaktno točko za odgovorno poslovno ravnanje. S pomočjo OECD je Slovenija pripravila tudi okvir za merjenje učinka reform in strategijo o veščinah. Slovenija v OECD deli svoje dobre prakse, predvsem na področju veriženja blokov, umetne inteligence in glede inovativnih pristopov v turizmu.
Posnetek virtualne konference Slovenije in OECD si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=X6azrtbd6yE
Video predstavitev o izkušnjah članstva Slovenije v OECD je dosegljiva na naslednji povezavi:
 https://www.facebook.com/mfaSlovenia/videos/342509850079894

Foto: MPA